Sunteti un Lider Inclusiv / Are you an Inclusive Lider?

InclusiveLeadership_Lotus21Investments

Mentorul meu, cu ceva timp in urma, m-a invatat sa fiu un lider bun, sa impart cunostiintele chiar daca erau dobandite cu mult sacrificiu personal, sa nu-mi fie teama ca devin a ‘liability’, adica ca pot fi inclocuita. In acel moment voi stii ca e timpul sa ma mut spre altceva si de atunci nu mi-e teama sa impart si sa descopar noi drumuri pentru mine. Nimeni nu e de neinlocuit, chiar daca nu vor face job-ul exact ca noi, rezultatele vor fi atinse si aceasta e ceea ce conteaza intr-o organizatie.

Noul concept pentru liderii secolului 21 este “inclusivness” sau ‘inclusion’. Este diferentiatorul liderilor buni.

Ce inseamna aceasta inclusivitate? Raspunsul se gasete in dezvoltarea unor echipe in care membrii acestora se simt inclusi si valorosi prin ceea ce aduc unic in echipa. Incurajand includerea tuturor ideilor la masa discutiilor, aceasta va permite liderilor gasirea solutiilor celor mai bune  si astfel succesul va fi creat  impreuna ca o echipa. Inovarea produselor, operatiunilor, serviciilor va duce la succesul organizational si al firmei.

Liderii viitorului incurajeaza luarea deciziilor la fiecare nivel, incurajeaza responsabilitatea cu care iti faci job-ul si curajul de a sta in spatele ideilor tale, incurajeaza  omenia si bunatatea cu care ii tratezi pe ceilalti. Si el va merge pe acelasi drum, <<will walk the talk>>!

Liderii viitorului nu sunt atinsi nici macar conceptual de ‘hubris’. Prin hubris se intelege acel defect de care suntem atinsi atunci cand devenim puternici si importanti, pozitie din care uitam sa-i mai includem si pe ceilalti membrii ai echipei in luarea deciziilor, practic ne izolam si pe termen lung succesul nostru nu va fi atins.

Oamenii, inainte sa paraseasca o companie, isi parasesc liderii! Va pune pe ganduri aceasta afirmatie?

Va recomand sa observati rezultatele unui studiu facut de Catalyst numit “Inclusion Matters” efectuat in tari ca India, China, Mexic, US, Germania.

De asemenea o carte foarte buna si usor de citit si aplicat “Monday Morning Leadership” de David Cottrell.

Iar pentru cursuri de Leadership  va rugam sa studiati oferta si sa ne contactati.

Leadershift Training